FINAALIVIIKON OHEISOHJELMA MARRASKUUSSA 2019

KLAMI-KILPAILUN FINAALIVIIKON MIELENKIINTOINEN OHEISOHJELMA MARRASKUUSSA 2019

Uuno Klami -juhlamenut

Myös yhteistyöravintolat juhlistavat kanssamme kilpailun finaalia loka-marraskuun vaihteesta lähtien erilaisin upein Klami-menuin! Juhlamenu on tarjolla seuraavissa ravintoloissa: Ravintola Wanha Fiskari, Ravintola Vausti, Frans & Rosalie (Kotka), Hyvinsyöntipaikka Olé, Kymin Huvila ja Frans & Rose (Kouvola). 

 

Landscape-konsertti - Uuno Klamin elämää sävelin ja sanoin (juonnettu)
Ma 11.11. klo 19 Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-sali
Esa Ylönen, piano ja Sirkku Mantere, viulu

Tämä tunnelmallinen juonnettu konsertti kokoaa yhteen säveltäjä-akateemikko Uuno Klamin sävellyksiä pianolle sekä viululle ja pianolle. Klamin teosten tulkkeina ovat kymenlaaksolainen pianisti Esa Ylönen ja viulisti Sirkku Mantere. Konsertissa Uuno Klamin elämä ja ura herää henkiin paitsi sävelin myös Esa Ylösen kertomana ja siivittää ajatuksemme lähestyvään sävellyskilpailun finaaliin. Sävellyskilpailun kunniaksi on luvassa myös erittäin harvinaislaatuinen tilaisuus: kuulemme sävellyskilpailun ”isän”, säveltäjä-akateemikko Uuno Klamin sonaatin viululle ja pianolle maailman kantaesityksen sävellyskilpailun finaaliviikon oheiskonserteissa - teosta ei ole kuultu missään muualla kokonaisuudessaan näitä tilaisuuksia ennen. Konsertin taustalla näytetään meriaiheisia kuvia, joiden joukossa on mm. Mikko Rankin maalauksia.

LIPUT: 12 €
Ennakkoon/lippuvaraukset: Kymi Sinfoniettan orkesteritoimisto, p. 05 234 4891, Kouvolassa tiistaisin Manskin pisteessä (Kauppalankatu 6-8) tai tuntia ennen ovelta

Klami Chamber -konsertti (juonnettu)
Ke 13.11. klo 19 Kotkan konserttitalo
Sirkku Mantere, viulu - Laura Bucht, sello - Esa Ylönen, piano ja juonto. Haastateltavana Klamin teoksia editoinut Eero Kesti.

Tässä tunnelmallisessa juonnetussa konsertissa kuulemme Uuno Klamin upeaa kamarimusiikkia. Sävellyskilpailun finaaliviikon kunniaksi on luvassa erittäin harvinaislaatuinen tilaisuus: kuulemme sävellyskilpailun ”isän”, säveltäjä-akateemikko Uuno Klamin sonaatin viululle ja pianolle maailman kantaesityksen finaaliviikon oheiskonserteissa - teosta ei ole kuultu missään muualla kokonaisuudessaan näitä tilaisuuksia ennen. Klamin kamarituotanto elää uutta kukoistuskautta pianisti Esa Ylösen ja säveltäjä Eero Kestin editoitua hänen teoksiaan (julkaisijana Fennica Gehrman). Esa Ylönen kertoo kappaleiden lomassa Klamin elämästä ja sävellystyöstä. Konsertin taustalla näytetään meriaiheisia kuvia, joiden joukossa on mm. Mikko Rankin maalauksia.

LIPUT: 15 €
Ennakkoon/lippuvaraukset: Kymi Sinfoniettan orkesteritoimisto, p. 05 234 4891, Kouvolassa tiistaisin Manskin pisteessä (Kauppalankatu 6-8) tai tuntia ennen ovelta
 

Klami Lounge

  • Ke 13.11. klo 15 - pe 15.11. klo 22 Ravintola Vausti, Kotka

Pysy mukana sävellyskilpailun sykkeessä ja piipahda hetkeksi rentoutumaan vaikkapa Klami-drinkille loungeemme, jossa on mahtavasti tarjolla uunomaista inspiraatiota - kohtaamisia sävellyskilpailusta tuttujen esiintyjien ja säveltäjien kanssa tai muuten vaan rentoutumista mukavassa miljöössä.
Lisätietoa loungen kohtaamisajoista löydät lähempänä finaalia ravintolan lisäksi osoitteista www.klamicompetition.fi ja www.kymisinfonietta.fi.

  • To 14.11. klo 16.45-17.30 Kuusankoskitalon Hirvelä-sali

Kuka oli säveltäjä-akateemikko Uuno Klami? Filosofian tohtori, Klami-asiantuntija Helena Tyrväinen valottaa Uuno Klamin persoonaa. Mahdollisuus myös keskustella ja kysellä tarkemmin aiheesta Tyrväiseltä.

 

Säveltäjät esiin! -haastattelutilaisuudet
(vapaa pääsy sekä kahvitarjoilu klo 17.30!)

  • To 14.11. klo 17.30 Hirvelä-sali Kuusankoskitalo

Sävellyskilpailun finalisteja haastattelee Jussi-Pekka Rantanen

  • Pe 15.11. klo 17.30 Kotkan konserttitalon ravintola Vausti

Sävellyskilpailun finalisteja haastattelee Jussi-Pekka Rantanen

Uuno Klami -näyttely

Esillä finaalikonserttipaikoilla