Tiedote 18.1.2019

IV Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on saavuttanut huikean osanottajamäärän. Määräaikaan, joulukuun alkuun mennessä postitettuja sävellyksiä saapui kilpailukansliaan yhteensä 283. Postileimojen perusteella sävellyksiä on lähetetty laajalti ympäri sävellyskilpailualuetta, Eurooppaa. Osoituksena kilpailun herättämästä erittäin laajasta kansainvälisestä mielenkiinnosta kertoo se, että sävellyksiä on lähetetty peräti 37 eri maasta.

Kilpailu lukeutuukin osallistumismäärän perusteella suositumpien sävellyskilpailujen joukkoon maailmassa. Merkittävää on myös se, että sävellyskilpailun osanottajamäärä on kasvanut kerta toisensa jälkeen. Kilpailun tuomaristo on vetäytynyt arvioimaan partituureja joulu-maaliskuun väliseksi ajaksi. Tuomaristoon kuuluvat sukupolvensa johtaviin säveltäjiin ja musiikkivaikuttajiin lukeutuvat Kalevi Aho, Magnus Lindberg ja virolainen Erkki-Sven Tüür. Juryn kapellimestarijäsenenä on Kymi Sinfoniettan taiteellinen neuvonantaja Olari Elts. Tuomaristo valitsee kilpailun finaaliin 3-5 sävellystä kevään 2019 aikana. Tuomariston puheenjohtaja Kalevi Aho kommentoi kilpailun saamaa suosiota seu-aavasti: ”Klami-sävellyskilpailun saama osanottajamäärä osoittaa, että siitä on kasvanut yksi tärkeimmistä kansainvälisistä sävellyskilpailuista.”

Tuomaristo tekee lopullisen päätöksensä kilpailun voittajista marraskuussa 2019 kuultuaan kaikki finaaliteokset kahdessa finaalikonsertissa ja niiden orkesteriharjoituksissa Kouvolassa ja Kotkassa Kymi Sinfoniettan esittämänä ja Olari Eltsin johtamana. Ainutlaatuista kilpailussa onkin se, että tuomaristo tekee lopullisen ratkaisunsa vasta finaalikonsertit ja niiden harjoitukset kuultuaan. Juryn jäsenten ohella myös finalistit ovat mukana finaalikonserteissa ja niiden harjoituksissa paikan päällä Kymenlaaksossa.

Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on ainoa Suomessa toteutettava kansainvälinen orkesterikokoonpanolle suunnattu sävellyskilpailu. IV Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu julkistettiin tammikuussa 2018 kaikissa Pohjoismaissa, Euroopan Unionin jäsenmaissa sekä Albaniassa, Andorrassa, Bosnia-Hertsegovinassa, Kosovossa, Liechtensteinissa, Makedoniassa, Moldovassa, Monacossa, Montenegrossa, San Marinossa, Serbiassa, Sveitsissä, Ukrainassa, Valko-Venäjällä, Vatikaanivaltiossa ja Venäjällä. Kilpailu saavutti erittäin innostuneen vastaanoton heti julkistamisestaan lähtien, ja kilpailukansliaan saapui runsaasti tiedusteluja myös sävellyskilpailualueen ulkopuolelta, ympäri maailmaa.

LISÄTIETOJA: Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistys ry,
Toiminnanjohtaja Reetaliina Marin, puh. 050 324 0058,
s-posti: reetaliina.marin@kymisinfonietta.fi, internet: www.klamicompetition.fi.

Lataa tiedote PDF:nä