TIEDOTE 23.5.2019

IV KANSAINVÄLISEN UUNO KLAMI  -SÄVELLYSKILPAILUN FINALISTIT VALITTU

Osanottajamäärältään maailman suosituimpiin sävellyskilpailuihin lukeutuvan IV Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun finalistit on valittu. Kilpailun kansainvälisesti arvostettu tuomaristo, säveltäjät Kalevi Aho, Magnus Lindberg ja Erkki-Sven Tüür (Viro) sekä kapellimestari Olari Elts (Viro), valitsi kokouksessaan kilpailun finaaliin seuraavat viisi teosta: 

Christopher Culpo, 58, Ranska: Mundus Imaginalis
Pertti Jalava, 58, Suomi: Concerto for Viola and Orchestra
Andrea Portera, 44, Italia: Klecksophonic Lieder
Tomi Räisänen, 42, Suomi: Portal (Marimba Concerto)
Roberto Sansuini, 52, Italia: Four Tales for Small Orchestra

Neljässä finaaliteoksessa on solisti. Huomattavan osanottajamäärän vuoksi tuomaristo laati myös erillisen suosituslistan hyvistä finaalin ulkopuolelle jääneistä teoksista.

Tammikuussa 2018 Euroopan alueella julkistettu sävellyskilpailu saavutti huikean osanottajamäärän ollen yksi suosituimmista sävellyskilpailuista maailmassa. Kilpailuun saapui kaikkiaan 283 sävellystä, joiden tekijät edustavat peräti 38 eri kansallisuutta. Eniten sävellyksiä lähetettiin Italiasta, Suomesta, Saksasta, Iso-Britanniasta, Venäjältä ja Espanjasta.

Tuomariston puheenjohtaja Kalevi Aho pitää kilpailun tasoa erittäin korkeana ja luonnehtii finaaliteosten valintaa seuraavasti: ”Osallistuneiden teosten joukossa oli paljon erittäin hyviä sävellyksiä, finaaliin voitiin valita näistä muutamia. Valinnan kriteereinä oli mm. teosten laatu, ja lopputuloksena on laadukas, vaihteleva finaalikonserttikokonaisuus. Uskon, että finaalikonsertit tulevat olemaan musiikillisesti monipuolisia ja erittäin kiinnostavia yleisön kannalta. Päätös tulee olemaan tuomaristolle vaikea.” Tuomaristo tekee lopullisen päätöksensä kilpailun voittajista marraskuun puolivälissä finaalikonsertit kuultuaan.

Kilpailu huipentuu finaaliin marraskuussa 2019 - liput ovat jo myynnissä

Kymi Sinfonietta esittää kapellimestari Olari Eltsin johdolla kaikki finaaliin valitut viisi teosta jännittävissä finaalikonserteissa, mukana on myös huippusolisteja. Teokset saavat maailman kantaesityksensä tiheätunnelmaisissa finaalikonserteissa torstaina 14.11.2019 klo 19 Kuusankoskitalolla ja perjantaina 15.11.2019 klo 19 Kotkan konserttitalolla. Myös finalistit saapuvat Kymenlaaksoon finaalikonsertteihin ja niiden harjoituksiin. Kilpailun tulosten julkistaminen ja palkintojen jako tapahtuu heti Kotkan finaalikonsertin jälkeen. YLE radioi Kotkan finaalikonsertin, konsertit juontaa YLE:n uutistoimittaja Jussi-Pekka Rantanen. Finaalikonserttien liput ovat juuri tulleet myyntiin mm. Ticketmasteriin.

Lisätietoja:
Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistys ry
Toiminnanjohtaja Reetaliina Marin
puh. 050 324 0058
s-posti: reetaliina.marin@kymisinfonietta.fi
www.klamicompetition.fi

Tiedote 23.5. (pdf)

Tilasto kilpailuun osllistuneista (pdf)